NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.


NÁCHOD JEDE - ROZVOJ MĚSTA JAK MÁ VYPADAT

Vloženo 14.03.2021
Zdroj: facebook:

Naprosto unikátní projekt nové čtvrti přímo v centru Náchoda.
Před pár lety moment z říše snů!
Náchodská Tepna získala novou vizi mezinárodní ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ SOUTĚŽ zná svého vítěze! 26 týmů, 160 architektů, urbanistů, krajinářů a inženýrů, 75 000 hodin, které soutěži pod taktovkou společnosti CCEA MOBA věnovali!

Nejlepší je návrh polského týmu z Varšavy ve složení Piotr Person, Olga Czeranowska-Panufnik, Wladyslawa Kijewska a Aleksander Sojka. Gratulujeme a děkujeme všem účastníkům! Nyní máme vítěze a de facto jízdní řád, jak postupovat dále v rozvoji tohoto cenného území.

Vítězné návrhy si můžete ode dneška prohlédnout také na výstavních panelech na Masarykově náměstí.

Veškeré podrobnosti
http://mestonachod.cz/.../mesto/zpravodajstvi-detail.asp...





Info o soutěži: https://cceamoba.cz/souteze/tna

Konec citace.

Komentář Novoměstského kurýra:
Na facebooku se k tomu rozpoutala docela zajímavá diskuze. Jeden z reprezentantů rozvoje města (já považuji za víceméně odpovědné za rozvoj města většinu vedoucích pracovníků našeho Městského úřadu a to volených i nevolených) "vytáhl ze šuplíku" několik příkladů studií, které zde máme zpracované, snad s cílem dokumentovat, že za tím Náchodem nijak nezaostáváme, podívejte se níže:
























No docela pěkné. Ovšem nelze se nezeptat:
Nenašla by se v tom "šuplíku" studie například nového koupaliště, nebo konečného řešení celého "Zlatého trojúhelníku", nebo dokonce návrh trasy jihozápadního obchvatu Nového Města?

Přidávám pohled na ten NÁŠ celý "Zlatý trohúhelník" ještě nezasažený novou výstavbou. Jak by měl vypadat ve finálu, nám "Rozvoj města" dosud nesdělil. A tak se jede "naostro" po částech.




Jindřich Buchal.